Stadskanaal | Sportpark Noord | Berkenstraat 2a

Voor de Internationale RadioContinu Pinksterraces Stadskanaal heeft het MAC bestuur een uitgebalanceerd deelnemersveld weten vast te leggen in de ”Voegwerken Arling zijspanklasse”. Arling Voegwerken/​Gevelrenovatie uit Musselkanaal is de nieuwe naamgever van deze Internationale Zijspanklasse.

De MAC heeft bewust gekozen voor een internationaal evenement. Wat inhoud dat de organisatie zelf de deelnemers contracteert. Bestuurslid Erik Roelfsema is al een tijd drukdoende om een gelijkwaardig deelnemersveld te contracteren. Het is hem gelukt om 12 zijspancombinaties uit 5 landen naar Stadskanaal te halen zegt een tevreden Roelfsema. Dat geeft mooie spectaculaire races met volle bezetting per heat.

Natuurlijk staat William Matthijssen William uit Alteveer aan de start met zijn vrouwelijke bakkenist Sandra Mollema. Naast de Musselkanaalster combinatie Wilfred Detz en Wendy Arling gaat uit Onstwedde Arnold Bruins met bakkenist Emiel Bruins de strijd aan om de ereplaatsen. De uit Roden afkomstige duo Klaas Kregel en Kim Kempa maakt het Nederlands veld compleet die de strijd aan gaan met de buitenlandse deelnemers.

Deelnemersveld:

Nederland: William Matthijssen/​Sandra Mollema, Wilfred Detz/​Wendy Arling, Arnold Bruins/​Emiel Bruins, Klaas Kregel/​Kim Kempa
Frankrijk: Anthony Sarrailh/​Thery Chaminade/​David Chaminad
Duitsland: Achim San Millan/​Michael Zapf, Raphael San Millan/​Benedikt Zapf
Engeland: Mitchel Godden/​Paul Smith, David Carvill/​Dennis Smit
Denemarken: Mike Frederiksen/​Steven N Grandt

Foto: Henny Berno Stern